Δείτε και κλείστε άμεσα τον Προορισμό της επιλογής σας

Θεοφάνεια στο δασικό χωριό Παπάδες ID: QR1544523689

Responsive image
 • €129 - €145

 • Διαθέσιμο: Χειμώνα
 • 1

Περιγραφή

Γιορτάστε μαζί μας τα Θεοφάνεια με διαμονή στο δασικό χωριό στους Παπάδες, πεζοπορία στην Κερασιά και σε ένα από τα μεγαλύτερα δρύινα δάση στην Ελλάδα την πρώτη μέρα και στους καταρράκτες Δρυμώνα, στο Ξηρό όρος και στην Κοκκινομηλιά για αγριογούρουνο στιφάδο την δεύτερη.

 

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019

 

06:00 Αναχώρηση από Ελευσίνα 6:30 Στάση στο μετρό Αγία Μαρίνα 7:00 Στάση στη Nεα Κηφισιά (Πλατεία Ελαίων στα ΕΛΤΑ)

 

09:00 Άφιξη στον Άγιο Ιωάννη το Ρώσο. Στάση 30’ για προσκύνημα καφέ.

 

10:30 Άφιξη στο χωριό Κερασιά ένα πανέμορφο γραφικό ημιορεινό οικισμό (υψόμετρο 560 μέτρα) ο οποίος εκτείνετε ανατολικά του ποταμού Νηλέα. Η ευρύτερη ορεινή περιοχή της Κερασιάς βρίθει παλαιοντολογικών θησαυρών. Τόσο το απολιθωμένο δάσος, όσο και τα απολιθωμένα θηλαστικά, παρουσιάζουν τεράστιο επιστημονικό ενδιαφέρον και όταν σε μια περιοχή υπάρχει συνδυασμός απολιθωμάτων φυτών και ταυτόχρονα θηλαστικών, υποδηλώνεται η ύπαρξη ενός πλουσιότατου περιβάλλοντος. Σε ότι αφορά τη χλωρίδα, το απολιθωμένο δάσος της Κερασιάς είναι ένα σπάνιο γεωλογικό μνημείο. Τα φυτικά απολιθώματα αφθονούν στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ των οικισμών της Κερασιάς και των Παπάδων.  Απολίθωμενα ίχνη πανίδας φυλάσσονται στο Μουσείο Παλαιοντολογικών Ευρημάτων Κερασιάς στη πλατεία του χωριού το οποίο και θα επισκεφτούμε.

 

 Θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας από την Κερασιά η οποία εκτείνετε ανατολικά του ποταμού Νηλέα και διασχίζοντας πέτρινα γεφύρια στο πυκνό όμορφο δάσος θα κατευθυνθούμε προς το εκκλησάκι του Αγ. Κωνσταντίνου Οι πυκνές φυλλωσιές και ξαφνικά τα ξέφωτα με την θέα μέχρι το Πήλιο και τις Σποράδες θα μας χαρίσουν ανεξίτηλες εικόνες. Η διαδρομή είναι μοναδική με κρυμμένες ομορφιές, με πολλά νερά και φαράγγια. Το τελευταίο κομμάτι της διαδρομής που είναι και το πιο ωραίο, αποτελείται από ένα από τα μεγαλύτερα δρύινα δάση στην Ελλάδα. Θα καταλήξουμε στο δασικό χωριό Παπάδες, ένα χωριό στην καρδιά του δάσους  όπου κυριαρχεί η αγάπη, ο σεβασμός και η ομορφιά της δημιουργίας της φύσης. Θα γευματίσουμε στο εστιατόριο με πανοραμική θέα και εν συνεχεία θα μπορέσουμε να ξεκουραστούμε στα ξύλινα σαλέ μας μπροστά στο τζάκι. Το βράδυ θα μπορέσουμε να γίνουμε μια παρέα, θα διασκεδάσουμε με το μοναδικό τρόπο του Explorevia.

 

Χιλιομετρική διαδρομή πεζοπορίας : 9,5 χιλιόμετρα

Ώρες πορείας : 4.5 ώρες

Μέγιστο υψόμετρο : 717 μέτρα

Ελάχιστο υψόμετρο : 382 μέτρα

Βαθμός δυσκολίας : Εύκολος

 

 

 

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019

07:30 - 09:00 πρωινό.

09:30 Αναχώρηση για τους Καταρράκτες Δρυμώνα όπου θα αρχίσει η πεζοπορική μας διαδρομή προς τη κορυφή του Ξηρού όρους. Στην βορειοδυτική Εύβοια, με ύψος 990 μέτρων και ένα βατό μονοπάτι ειδικά διαμορφωμένο για ανάβαση, υπόσχεται μια μοναδική εμπειρία. Το μονοπάτι του ξεκινά πάνω από τους καταρράκτες του Δρυμώνα που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε και σε 3 χιλιόμετρα φτάνει στην κορυφή. Έλατα, πεύκα, δρυς και ποικίλη πανίδα δημιουργούν ένα μαγευτικό φυσικό τοπίο που θα απολαύσετε με μια ανάβαση ως την κορυφή που αν ο καιρός μας το επιτρέπει θα έχουμε θέα όλο το βόρειο Ευβοικό και ακόμα μέχρι τις Σποράδες.

Eν συνεχεία θα επιστρέψουμε στους καταρράκτες Δρυμώνα όπου θα κάνουμε και το διάλειμμά μας. Θα απολαύσουμε το ποταμό Σήπια που δημιουργεί ένα μαγευτικό θέαμα διασκορπίζοντας το νερό του στους ονειρεμένους καταρράκτες. Το νερό πέφτει με πάταγο και ορμή από ύψος 15 μέτρων σε μια κρυστάλλινη λίμνη κυκλωμένη από βράχια και δάσος. Η κατάφυτη αυτή λίμνη είναι μεγάλης οικολογικής αξίας λόγω του πυκνού ελατοδάσους που την περιβάλλει και συνδυάζετε με τα σπάνιας ομορφιάς μαύρα πεύκα. Εν συνεχεία ξεκινάμε πάλι τη πεζοπορία μας μέσα από ελατοδάσος για να φτάσουμε στην Κοκκινομηλιά όπου θα εξερευνήσουμε τα στενά σοκάκια πριν καταλήξουμε στη πλατεία του χωριού όπου θα φάμε στο παραδοσιακό ταβερνάκι της περιοχής αγριογούρουνο στιφάδο και να μας κεράσουν οι καλόκαρδοι ιδιοκτήτες Γιάννης- Κική  από το δικό τους τσίπουρο. Όσοι επιθυμούν μπορούν να πάρουν το λεωφορείο από τους καταρράκτες Δρυμώνα και να μας περιμένουν στο παραδοσιακό ταβερνάκι στη Κοκκινομηλιά.

Η Κοκκινομηλιά είναι ένα ορεινό χωριό χτισμένο  στα 581μ σε απότομη πλαγιά βουνού με πυκνή βλάστηση από έλατα και πεύκα. . Τα σπίτια του χωριού είναι κτισμένα πάνω στους βράχους του βουνού. Το χωριό έχει μακραίωνη ιστορία και υπάρχουν πολλοί θρύλοι και παραδόσεις για την δημιουργία του. Χρονολογείται πολύ παλιό χωριό και φαίνεται να κατοικείται από την Παλαιολιθική περίοδο σύμφωνα με ευρήματα που έχουν βρεθεί στην περιοχή. Το όνομά της φαίνεται να το πήρε από τα κόκκινα μήλα, ενώ μια δεύτερη εκδοχή μιλάει για κάποιον τούρκο διοικητή του χωριού, του οποίου η καταγωγή ήταν η Κόκκινη μηλιά που βρισκόταν στην Μικρά Ασία.

Χιλιομετρική διαδρομή πεζοπορίας : 11 χιλιόμετρα
Ώρες πορείας : 5,5 ώρες
Μέγιστο υψόμετρο : 990 μέτρα
Ελάχιστο υψόμετρο : 400 μέτρα
Βαθμός δυσκολίας : Εύκολος

17:45 Αναχώρηση για επιστροφή στην Αθήνα.

22:20 Άφιξη στην Αθήνα.

 

 

 

 

 

Περιγραφή & Βαθμός δυσκολίας δραστηριοτήτων

Πεζοπορία :Οι διαδρομές είναι μέτριας δυσκολίας  και κατάλληλες και για αρχάριους με καλή φυσική κατάσταση.

 

 

Aπαραίτητος  βασικός εξοπλισμός για συμμετόχη:

-Αδιάβροχο σε περίπτωση βροχής, έστω και μιας χρήσης.

- Σακίδιο για μεταφορά βασικών ειδών.

-Πεζοπορικά παπούτσια.

-Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)

-Νερό (τουλάχιστον 1,5 lt , ) Σνακ ανά πεζοπορία.

 

Κόστος συμμετοχής :

- 129€/ άτομο για διαμονή σε ξύλινο σαλέ με τζάκι δύο υπνοδωματίων ( το ένα με διπλό κρεββάτι και το άλλο με δύο μονά)

- 145€/ άτομο για διαμονή σε ξύλινο σαλέ με τζάκι δύο υπνοδωματίων για χρήση μέχρι δύο άτομα ( το ένα με διπλό κρεββάτι και το άλλο με δύο μονά)

 

Κάντε κράτηση μέχρι 21 Δεκεμβρίου  και κερδίστε 10% έκπτωση.

 

Για περισσότερες πληροφορίες στείλτε inbox ή στο [email protected] ή καλέστε στο 6983505978,6973389145.

 

 

Το κόστος συμμετοχής περιλαμβάνει :

- 1 διανυκτέρευση στο δασικό χωριό στους  Παπάδες με πλούσιο πρωινό σε μπουφέ.

- 2 πλήρη παραδοσιακά γεύματα ( αγριογούρουνο στιφάδο με τυρόψωμο και σαλάτα την 2η μέρα, γεύμα στο δασικό χωριό την πρώτη μέρα)

-  Τις πεζοπορίες μας με τη συμμετοχή έμπειρων οδηγών της περιοχής.

- Μεταφορά από και προς Αθήνα.

- Όλες τις τοπικές μεταφορές.

- Συνοδό/Αρχηγό

- Έμπειρους τοπικούς οδηγούς για τις δραστηριότητές μας.

 

Όροι συμμετοχής - Κρατήσεων

1. Για να ισχύει και να κατοχυρωθεί η θέση σας θα πρέπει άμεσα, εντός 2 ημερών μετά τη δήλωση συμμετοχής, να καταβληθεί το ποσό των 50€ ως προκαταβολή το οποίο και ΔΕΝ επιστρέφεται σε περίπτωση ακύρωσης. Όποιος δηλώσει συμμετοχή τηλεφωνικά ή με email και δεν προβεί άμεσα στην καταβολή της προκαταβολής, ΔΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΡΑΤΗΜΕΝΗ ΘΕΣΗ! Οι τρόποι καταβολής της προκαταβολής είναι με τραπεζική κατάθεση στον λογαριασμό που τηρούμε στην Piraeus Bank με αριθμό 6278-040031-367 (δικαιούχος Α. ΣΤΑΡΑΝΤΖΗΣ Α.Ε.) αναγράφοντας απαραιτήτως ονοματεπώνυμο στην αιτιολογία .

2. Η εξόφληση του υπόλοιπου ποσού θα πραγματοποιηθεί στο λεωφορείο.

3. Ελάχιστος αριθμός συμμετοχών 15 άτομα. (σε περίπτωση που δε συμπληρωθεί ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός συμμετοχών, έχουμε το δικαίωμα να ακυρώσουμε την εκδρομή και να σας επιστραφεί όλο το ποσό που έχετε καταβάλει) 

4. Σε περίπτωση ακύρωσης (από πλευράς συμμετεχόντων) η προκαταβολή δεν επιστρέφεται, αν κάνετε όμως ακύρωση μέχρι 7 ημέρες πριν την αναχώρηση μπορεί το ποσό της προκαταβολής να μεταβιβαστεί σε άλλη εκδρομή.

5. Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί αν κριθεί απαραίτητο από τον διοργανωτή για λόγους ασφάλειας σε περίπτωση που τα καιρικά φαινόμενα ή άλλοι αστάθμητοι παράγοντες αποτρέπουν την ασφαλή διεξαγωγή του προγράμματος.

6. Οι δραστηριότητες μας μπορεί να περιέχουν πιθανούς κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα των συμμετεχόντων, για αυτό το λόγο συμμετέχουμε στις δραστηριότητες μας με δική μας ευθύνη για την ασφάλεια μας.

7. Ο αρχηγός της κάθε πεζοπορίας διατηρεί το δικαίωμα να διακόψει ή να αποκλείσει τη συμμετοχή σε κάποιο μέλος αν κρίνει ότι δεν καλύπτει τις απαραίτητες προϋποθέσεις συμμετοχής ή που δε συμμορφώνεται στις οδηγίες του ή κατά την κρίση του αρχηγού η συμπεριφορά του μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τον ίδιο ή την ομάδα.

 1. Κάντε κράτηση μέχρι 21 Δεκεμβρίου και κερδίστε 10% έκπτωση.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες στείλτε inbox ή στο [email protected] ή καλέστε στο 6983505978,6973389145.

 

Yπηρεσίες

 • Πρωινό
 • Πεζοπορία
 • Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν
 • Διαμονή
 • Γεύμα
 • Συνοδό / Tour Guide
 • Παραδοσιακό γεύμα
 • Μεταφορικά

Διαθεσιμότητα και τιμές

Πακέτο Από Μέχρι Τιμή
δίκλινο δωμάτιο 05-01-2019 06-01-2019 € 129 Ανα άτομο
δίκλινο δωμάτιο 05-01-2019 06-01-2019 € 145 Ανα άτομο

Policies & Fees

 • Πολιτική μας

  Όροι συμμετοχής - Κρατήσεων
  1. Για να ισχύει και να κατοχυρωθεί η θέση σας θα πρέπει άμεσα, εντός 2 ημερών μετά τη δήλωση συμμετοχής, να καταβληθεί το ποσό των 50€ ως προκαταβολή το οποίο και ΔΕΝ επιστρέφεται σε περίπτωση ακύρωσης....

  Εμφάνιση όλων
 • Fees

  Το κόστος συμμετοχής περιλαμβάνει :
  - 1 διανυκτέρευση στο δασικό χωριό στους Παπάδες με πλούσιο πρωινό σε μπουφέ.
  - 2 πλήρη παραδοσιακά γεύματα ( αγριογούρουνο στιφάδο με τυρόψωμο και σαλάτα την 2η μέρα, γεύμα στο δασικό...

  Εμφάνιση όλων

Αίτηση

    CAPTCHA

     Όροι κράτησης

     Όροι συμμετοχής - Κρατήσεων
     1. Για να ισχύει και να κατοχυρωθεί η θέση σας θα πρέπει άμεσα, εντός 2 ημερών μετά τη δήλωση συμμετοχής, να καταβληθεί το ποσό των 50€ ως προκαταβολή το οποίο και ΔΕΝ επιστρέφεται σε περίπτωση ακύρωσης. Όποιος δηλώσει συμμετοχή τηλεφωνικά ή με email και δεν προβεί άμεσα στην καταβολή της προκαταβολής, ΔΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΡΑΤΗΜΕΝΗ ΘΕΣΗ! Οι τρόποι καταβολής της προκαταβολής είναι με τραπεζική κατάθεση στον λογαριασμό που τηρούμε στην Piraeus Bank με αριθμό 6278-040031-367 (δικαιούχος Α. ΣΤΑΡΑΝΤΖΗΣ Α.Ε.) αναγράφοντας απαραιτήτως ονοματεπώνυμο στην αιτιολογία .
     2. Η εξόφληση του υπόλοιπου ποσού θα πραγματοποιηθεί στο λεωφορείο.
     3. Ελάχιστος αριθμός συμμετοχών 15 άτομα. (σε περίπτωση που δε συμπληρωθεί ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός συμμετοχών, έχουμε το δικαίωμα να ακυρώσουμε την εκδρομή και να σας επιστραφεί όλο το ποσό που έχετε καταβάλει)
     4. Σε περίπτωση ακύρωσης (από πλευράς συμμετεχόντων) η προκαταβολή δεν επιστρέφεται, αν κάνετε όμως ακύρωση μέχρι 7 ημέρες πριν την αναχώρηση μπορεί το ποσό της προκαταβολής να μεταβιβαστεί σε άλλη εκδρομή.
     5. Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί αν κριθεί απαραίτητο από τον διοργανωτή για λόγους ασφάλειας σε περίπτωση που τα καιρικά φαινόμενα ή άλλοι αστάθμητοι παράγοντες αποτρέπουν την ασφαλή διεξαγωγή του προγράμματος.
     6. Οι δραστηριότητες μας μπορεί να περιέχουν πιθανούς κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα των συμμετεχόντων, για αυτό το λόγο συμμετέχουμε στις δραστηριότητες μας με δική μας ευθύνη για την ασφάλεια μας.
     7. Ο αρχηγός της κάθε πεζοπορίας διατηρεί το δικαίωμα να διακόψει ή να αποκλείσει τη συμμετοχή σε κάποιο μέλος αν κρίνει ότι δεν καλύπτει τις απαραίτητες προϋποθέσεις συμμετοχής ή που δε συμμορφώνεται στις οδηγίες του ή κατά την κρίση του αρχηγού η συμπεριφορά του μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τον ίδιο ή την ομάδα.
     8. Κάντε κράτηση μέχρι 21 Δεκεμβρίου και κερδίστε 10% έκπτωση.

     Σχόλια

     Δεν υπάρχουν σχόλια

     *ΠΡΟΣΦΟΡΑ*


     Εαν γίνει κράτηση από 15+ ημέρες πρίν την έναρξη της εκδρομής κερδίζετε 10% Έκπτωση!!